Eddig elért eredményeink

Támogatásaink

Rendezvényeink, adományaink jóvoltából évek óta számos nemes célt, rászoruló családot, sérült gyermeket támogattunk gyógykezelésükben, felépülésükben, céljaik megvalósításában.

 

  • Oszlovics Orsolya kínai gyógykezelése,
  • Felföldi Kata soproni rTMS kezelése, speciális kerékpár vásárlás
  • Harmati Imre jobb kézprotézisének önrészét fizettük,
  • Skorka Anita járást segítő készülékének önrészét vállalta magára egyesületünk, 
  • Bíró Bernadett speciális olimpián való részvételét támogattuk, ahol 100 méteres gyors úszásban bronz érmet szerzett

 

 

 

2016: Készülékvásárlás Szecskó Botond halmozottan, sérült kisfiú részére
Szecskó Botond  András a számítástechnika segítségével mondott verset. Laptopjához olyan speciális kiegészítőt rögzítettek, amely a szemmozgását érzékeli. Az elolvasott szavakat, szimbólumokat az érzékelő egy másik egységhez továbbítva,  géphang mondja ki a szavakat. Botond Zelk Zoltán Tavaszi dal című versét olvasta, a technika segítségével nagy örömmel, felszabadultan és vidáman mondta.

 

 

2013: A hat és fél éves gyulai kisfiú, Turbucz Bence gyógykezelése érdekében. A gyermek mozgáskorlátozott, ám egy lengyelországi terápia hozzásegíthetné ahhoz, hogy állása stabilabbá váljon, és, hogy nagy álmát megvalósítva akár megtegye első önálló lépéseit. A varsói kezelés azonban komoly pénzekbe kerül, éppen ezért is állt a család mellé a Felföldi Sándor elnök vezette Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület.

 

2014. novemberében Mezei Márta elutazhatott Saint Luis-ba.
Az Egyesület Államokban található Saint Luis-ba a gyulai Mezei Márta, ahol egy hat órás idegsebészeti beavatkozást hajtottak végre életminőségének javulása érdekében.
Mezei Márta hat és fél hónapra, koraszülötten jött a világra, majd oxigénhiány lépett fel, aminek következtében mozgásszervi betegség alakult ki. Korábban már több műtéten is átesett, és számos kezelésen vett részt, hogy állapota javulhasson az amerikai beavatkozás nélkül viszont elkopnának az ízületei,
A műtét költségeit és az utókezelést az Országos Egészségügyi Pénztár finanszírozza, azonban a kint tartózkodáshoz és az itthoni, akár hosszú hónapokig elhúzódó rehabilitációhoz szükséges forrást már nem biztosíthatja az OEP. Ezért is indult el a már említett gyűjtés az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület segítségével. 
A felhívás, a szórólapok, illetve a Facebookon közzétett információk sokakhoz találtak utat, rengetegen álltak a kezdeményezés mellé, így 930 ezer forint gyűlt össze, amihez a karitatív szervezet további 70 ezer forinttal járult hozzá. Így Márti elutazhatott Saint Luisba, ahol egyébként jelenleg mínusz 23 fok van.

 

2012. februárjában inhalátor vásárlása 70.000 Ft értékben Miának.


2015-ös évben már más területre is kiterjesztettük tevékenységünk. Békés megye 4 járásának,11 településéről, 400 gyermeknek szereztünk „ezer” élményt egy bentlakásos nyári tábor keretében ahol sérült és hátrányos helyzetű gyermekeket együtt nyaraltatunk.

Gyulai Pándy Kálmán kórház gyermekosztályával közösen szereztünk be egy 6,5 millió Ft értékű  Tecotherm Neo elnevezésű készüléket, amelyet kifejezetten az újszülöttek hűtésére és melegítésére fejlesztettek ki, és kulcsszerepet játszik az oxigénhiánnyal született csecsemők kezelésében, mely kelet-Magyarországon megteremtette a lehetőséget, hogy az így született gyermekek jobb eséllyel induljanak el az életben, csökkenteni tudják a károsodás mértékét! 
A TV2 Bumm című műsorában Dukai Regina, Koós Réka, Pál Dénes és Kökény Attila nyert, illetve ajánlott fel négymillió forintot számukra. Ezután döntöttünk a gyermekosztállyal való együttműködésről.
 
 
 

  
 
Az egyesület 3,3 millió forintot biztosít a célra, amelyet az egészségügyi intézmény ugyanekkora összeggel egészített ki az eszköz megvásárlása érdekében.
 
 

 

Babinszki Vera amerikai utazását támogattuk 500.000 Ft-tal a Fuss a sérült gyermekekért elnevezésű rendezvényünk bevételéből, ugyanis a 18 éves középiskolás lány vak és részben siket. 

 

2016. február Románia, Kalotaszeg, Inaktelke: 45.000 Ft értékű élelmiszer-adomány a Kelemen családnak
Inaktelek, élelmiszeradomány

 

Sportszereket és gyógyászati segédeszközöket vásároltunk a békéscsabai Degré-utcai intézmény bentlakásos tanulói részére, ezzel támogatva a mindennapi életüket.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support