Minisztériumi támogatás kapott, és egy határon átnyúló együttműködésről is megállapodott az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület.
 

Miniszteri elismerést vehetett át Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke január 23-án Budapesten.

A fővárosba utazó elnököt Pálfi Endre elnökségi tag és a Gyulai Hírlap munkatársa is elkísérte.

Esélyteremtés kitüntetés Felföldi Sándornak
Felföldi Sándor az Emberi Erőforrások Minisztériumába volt hivatalos, ahol is az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket. A gyulai szervezet elnöke az Esélyteremtésért kitüntetést vehette át Novák Katalintól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárától.

Ahogy azt az államtitkár megfogalmazta, azok az életképes közösségek, ahol az emberek figyelme túlterjed saját magukon és a szűk környezetükön, másokra is képesek figyelni, felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások segítésére.

Felföldi Sándor szerint a mostani kitüntetés nagyon fontos mérföldkő az egyesület életében, hiszen azzal mind erkölcsileg, mind anyagilag a legmagasabb szinten is kifejezték támogatásukat a szervezet munkáját illetően.

A miniszteri átadó ceremónia után a fürdővárosi civilek egy találkozóra voltak hivatalosak, ahol Simon Csabával, az inaktelki Áldás Népesség Egyesület elnökével folytattak megbeszélést. A munkaebéd fő témája egy határon átnyúló gyermektáboroztatási program továbbépítése volt, amelynek köszönhetően inaktelki és gyulai gyerekek nyári cserevakációja valósulhat meg.

– A beszélgetésen szóba került még az az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület február 10-én tartandó jótékonysági estje is, ahová a mindenkit szeretettel várunk – mondta el a Felföldi Sándor.

Az egyeztetés után Simon Csaba a Parlamentben találkozott Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével, akivel a gyulai és az inaktelki civil szervezet együttműködésének további lépéseiről is tárgyaltak.

 A tárgyalások után a gyulai egyesület elnöke és elnökségi tagja egymillió forint összegű támogatásról írtak alá megállapodást a Külügyminisztériumban. Az összeg a tizedik, jubileumi Fuss a sérült gyermekekért! jótékonysági futóverseny Arany-maratonon távjának szervezési költségeihez nyújt segítséget.

– A május elejére tervezett jubileumi futóverseny egyik különleges vendége lesz a Nemadomfel együttes. A zenekarban a szólisták 
kivétel nélkül sérült – mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült – előadók – ismertette az elnök. 

Forrás: Gyulai Hírlap

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support