Pocakos Triatlon 2017

Több mint száztízen vettek részt az idei Pocakos Triatlon elnevezésű amatőr buliversenyen, aminek a szokásoknak megfelelően a gyulai Kempf-tó és annak környéke adott otthont – tájékoztatta lapunkat Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke.

Pocakos triatlonA karitatív célokat szolgáló szombat délutáni versengés számai között ezúttal is a tó vizében 500 méter úszás, 15 kilométer kerékpározás – amit a Gyulát-Kétegyházával összekötő úton lehetett megtenni –, és 3500 méter futás szerepelt. A kánikula ellenére valamennyi résztvevő remekül helytállt, és teljesítette a kihívást. A megmérettetésre egyebek mellett Győrből, Szegedről és Budapestről is érkeztek, de a legtöbb induló természetesen Gyuláról és a környékbeli településekről, például Békéscsabáról kapcsolódott be az eseménybe.
Mint azt Felföldi Sándortól megtudtuk, a Pocakos Triatlon ezúttal is jótékony célokat szolgál.

 

 

Pocakos triatlon 2017– A bevétel egy részét jövő évi Át-járás táborunkra fordítjuk – ecsetelte. – A program legfőbb célja, hogy olyan hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára biztosítsunk táborozási lehetőséget a nyár folyamán, akiknek erre egyébként nincs lehetőségük. Ebben egyébként legnagyobb támogatónk a gyulai önkormányzat, amely évek óta segíti a kezdeményezés sikerét.

 

 

 

Az egyesület elnöke kitért arra, hogy a bevétel másik részéből várhatóan egy halmozottan sérült kisfiú törökországi gyógykezelését támogatják.

Fotók: Kiss Zoltán

Forrás: https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/buliverseny-jotekony-celokkal-951547/

Cimke:         

Várfürdő futás - Gyula

A "Fuss a sérült gyermekekért" várfürdő futásainkat már 2009 óta rendezzük meg minden évben májusban ahol egyéniben és csapatban is futhatnak a résztvevők, emellett természetesen sérült és kerekes székes versenyzők is rajthoz állhatnak. Sőt kerékpárral, görkorcsolyával és Nordic Walking sétálással is teljesíthető a táv.

 Az évek során egyre bővültek távokkal és versenyszámokra lehet jelentkezni.

Jelenleg már:

– maraton 42 km
– egyéni félmaraton 21 km
– félmaraton váltóban (3 db 7 km kör Gyula belvárosában )
– egyéni 7 km

A kilátogatókat egész napos program várja a gyulai vár előtti területen.

 

I. Várfürdő félmaratoni és váltófutás - 2009 - Gyula

II. Várfürdő félmaraton és váltófutás Gyulán

Videó a rendezvényről

2010 május 15-én második alkalommal lett  megrendezve az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület a Várfürdő félmaraton jótékonysági futógála. Ebben az évben mintegy 400 000 Ft gyűlt össze, melyből az egyesület a sérült gyermekeket gondozó Békés megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ lakóinak vásárolt gyógyeszközöket, gyógyszereket és támogatott gyógykezelést.

Cimke:         

III. Várfürdő félmaraton és váltófutás Gyulán 2011

III. Várfürdő félmaraton és váltófutás

Harmadik alkalommal került megrendezésre a "Fuss a sérült gyermekekeért" Várfürdő Félmaraton és Váltófutás Gyulán. A jótékonysági sportnap bevételéből a sérült gyermekek gyógykezelését támogatta a az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A gyulai önkormányzat 600 000 Ft-al támogatta a rendezvényt, a Gyulai Várfürdő a már megszokott módon biztosította a térítésmentes belépést a rendezvényen résztvevőknek. Ebben az évben már több mint ötszázan neveztek az eseményre. A verseny érdekessége, hogy már nem csak Gyula belvárosában, hanem a fürdő területén is vezetett egy 900 méteres szakasz. A futás minden kategóriagyőztese, valamint a kerekesszékes , sérült versenyzők egyéni díjakat kaptak.

A félmaraton egyben a "Fogaddel, fogadj el" országos kampány nyitórendezvénye volt. Ez a programsorozat a fogyatékkal élők mindennapjait mutatja be egy speciális kamion segítségével. Mindenki aki a távokat teljesítette, pólót, érmet, ajándékokat vihetett haza. Ebben az évben először két új kategóriát is indítottak, akik különdíjat kaptak a legjobb pedagógus egyéni és váltó félmaratonban. 

2011-es eredmények

2011-es rendezvény képekben

Eseményről megjelent cikkek

Dr. Görgényi Ernő honlapján megjelent cikkek:

Cikk 1.

Cikk 2.

Várfürdő honlapján megjelent cikk

Gyula város honlapján

 

Cimke:         

IV. Várfürdő félmaraton és váltófutás Gyulán 2012

IV. Várfürdő félmaraton és váltófutás

IV. Várfürdő félmaraton és váltófutás - Gyula
Negyedik Várfürdő félmaraton és váltófutás plakát
2012. május 12-én negyedik alkalommal került megrendezésre a "Fuss a sérült gyermekekeért" Várfürdő Félmaraton és Váltófutás Gyulán. A tavalyi évi jótékonysági futását is túlszárnyalva idén több, mint 600-an vettek részt a távok lefutásában. A távok ismét 7 és 21 km-es váltó és egyéni futásban voltak teljesíthetőek. A jótékonysági futás bevételeiből ismét a sérült gyermekeket támogatta az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. Tavalyi évben a Degré utcai lakók kapták a rendezvényből befolyt támogatást. Speciális eszközöket, táborozásukat segítették különböző felszerelésekkel.

Ezek mellett idén Gyula Város Önkormányzata 400 000 Ft-tal támogatta a jótékonysági félmaraton és váltófutás lebonyolítását. A Gyulai Várfürdő immáron hagyományosan kedvezményes fürdőbelépővel támogatta a résztvevőket.

Ebben az évben is rengeteg program várta a kilátogatókat a családokat, gyerekeket. Fellépő vendégünk a Magna Cum Laude együttes volt.

 

2012-es eredmények

Cimke: