Jótékonysági hangverseny

Jótékonysági koncert

Jótékonysági hangverseny - 2016. december 11.

A mai napon az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület tagjai Abdul doktor úrtól ,Felföldi Sándoron keresztül meghívást kaptunk a Viharsarki Koraszülött Mentő Alapítvány által megrendezésre kerülő jótékonysági koncertre, mely 2016 december 11-én 18 órakor kerül megrendezésre a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban.   Az Alapítvánnyal szeptember óta együttműködve munkálkodunk a Békés Megyei koraszülött mentő beszerzésében.
A koncerten fellép az Universitas Szimfónikus Zenekar Szeged, vezényel Somorjai Péter, zongorán közreműködik dr. Kopniczky Zsolt.
A részvátel teljesen ingyenes, az alapítvány támogatására a helyszínen is lehetőség lesz.
Kérlek benneteket amennyiben tehetitek vegyetek részt a koncerten ezzel hozzájárulva a koraszülöttmentő mielőbbi megvásárláshoz.

Egyeztetés a koraszülött mentőautóért indított akcióban

 

A mai napon egyeztettünk Felföldi Sándorral, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnökével, továbbá Alt Norbert, alpolgármesterrel a koraszülött mentőautóért indított akciónkkal kapcsolatban. A jövőben az egyesület segítő szervezetként fogja támogatni alapítványunk munkáját, az eddigi munkájukat is nagyon köszönöm!

Köszönjük, hogy adományával Ön is hozzájárul a koraszülött mentő megvásárlásához!

Sajtótájékoztató a koraszülött mentő megvásárlásáért 2016.06.28.

Két éve vettek a kórházzal közösen egy olyan készüléket, mellyel három hete egy gyermeknek megmentették az életét - mondta Felföldi Sándor, a sérült fiatalokat segítő civil szervezet vezetője. A kedd reggeli, a vár előtt megtartott sajtótájékoztatón kiderült, most még nagyobb fába vágták a fejszéjüket, de bizakodásra ad okot, hogy széleskörű összefogás körvonalazódik. Erre a várhatóan 40-50 millió forintos koraszülött mentőautó miatt szükség is lesz.

Egy ilyen autó nélkülözhetetlen a koraszülöttek szállításához - derült ki a megyei központi kórház főigazgatójának, dr. Becsei Lászlónak a szavaiból. A megyék többségében már van ilyen jármű, Békésben viszont nincs, így szükség esetén Szegedtől vagy Debrecentől kérnek segítséget.
Nemcsak a koraszülöttek életét kell megmenteni, hanem jobb életet is kell biztosítani számukra, ehhez pedig egy különleges autóra van szükség - hangsúlyozta az év orvosa díjat kiérdemlő gyulai gyermekgyógyász, Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

A Gyulán folyó magas színvonalú orvosszakmai munka jelentőségét hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester, kiemelve, hogy ezt a tevékenységet a megfelelő eszközökkel is támogatni kell. Az ügynek további lendületet adhat Gajda Róbert kormánymegbízott kiállása az ügy mellett.

A koraszülötteket ellátó gépjármű az óvatosabb becslések szerint is - felszereltségtől függően - 40 millió forintba kerülhet. A kezdeményezők ezzel együtt bizakodóak, úgy számolnak ugyanis, hogy széleskörű összefogással megvalósíthatják a nemes célt.  /Forrás: Gyula Televízió /