Adóbevalláskor, az szja 1% felajánlásával úgy segíthet, hogy az Önnek semmibe sem kerül. Az szja 1+1% felajánlása, azaz az adó 1 százalék jótékony célú felajánlása nagyban segíti a gyermekek megmentését, a szociális segítő feladatok elláthatóságát.
Nyilatkozat letöltése

Adó 1 %

 
Az Ön adó 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint. Ilyen pár forintból több millió forint gyűlik össze minden évben.
Kérjük ezért, hogy töltse le az "EGYSZA" elnevezésű rendelkező nyilatkozatot, amelyet előre kitöltve adószámunkkal alább megtalál, vagy saját adatlapján tüntesse fel az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület adószámát.
Köszönjük, hogy adója 1%-ával is segíti a sérült gyermekeket!
Amennyiben Ön kíváncsi, hogy az adományok felhasználása miként történt meg, töltse le az éves gazdasági beszámolóinkat!
Az adó 1% az egyesület számára nagyon fontos, hisz minden olyan dolgot támogatunk, szponzorálunk, amit a bemutatkozónkban olvashatott. Segítségét ezúton is köszönjük!
Amikor az adóbevallás során rendelkezik a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásáról, gondoljon egyesületünk 2004 óta folyó, jótékony, segítő, támogató programjaira.

Tanácsok, hogy valóban ne ússzon el az 1 százalék!

Egyesületünk egyik küldetése, hogy segítsük a felelősségteljes döntések meghozatalát az adó 1 százalékának odaítélésével kapcsolatban.

 
  • Saját tapasztalat alapján döntsön.
  • Ha nincs személyes tapasztalata olyan szervezetet válasszon, akik a nap 24 órájában látható, kézzel fogható, valós tevékenységet végeznek.
  • Fordítson figyelmet a szervezetek átláthatóságára. Ha az adott szervezet gazdálkodásáról nem talál információkat, érdemes tovább tájékozódni.
  • Tájékozódjon- keressen rá a civil szervezet nevére az interneten.
  • Nézze meg kik állnak az alapítvány mögött (vezetőség, dolgozók).
  • Pontosság! Mivel rengeteg hasonló nevű alapítvány létezik, fontos a szervezet pontos neve, adószáma.
  • Tartsa a határidőket, az adó 1% felajánlásának legutolsó határideje  május 20.
  • A rendelkező nyilatkozat hiányos vagy hibás kitöltése miatt az adó 1 % felajánlások jelentős hányadát nem fogadja el az adóhatóság. Fontos, hogy az útmutatásnak megfelelően töltse ki a rendelkező nyilatkozatot, figyeljen a címzésre.

Hogyan rendelkezhet az adó 1%-ról?

Válassza ki, hogy melyik feltétel érvényes Önre.

 Ha Ön egyéni vállalkozó:
Február 25-ig adhatja le adóbevallását (a 1553-as bevallási nyomtatványt), vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat.
Ha Ön önadózó:
Adóbevallását (a 1553-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat, május 20-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton).
Ha a munkáltatója készíti el az Ön adóbevallását:
Nyomtassa ki az EGYSZA lapot, majd töltse ki. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.)
Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról:
Nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz május 20-ig.
Ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását:
Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki az EGYSZA lapot és adóbevallásával együtt küldje vissza.

 

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:
- A személyi jövedelemadó- bevallással együtt (ügyfélkapunk keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen)
- Az új online felületen 2017.március 15-e után a WebNYK program segítségével.
- Munkáltatói adó megállapítás esetén 2017.május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak. (Nagyon fontos, hogy a lezárt borítékon tüntesse fel az adóazonosító jelét, a leragasztás helyén pedig az aláírása szerepeljen!)
A 16EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosítóval ellátott borítékban.)
A 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen.)
 
Bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV- hoz:
Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett részesült-e felajánlott 1+1%-os összegből, jövő év januárjától a NAV honlapján megtekintheti.
Amennyiben ügyfélkapuval rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatja Önt a NAV az összeg kiutalásáról.
Minden kedves felajánló az 1+1%-os nyilatkozatokat eljuttathatják a területileg illetékes adóhivatalhoz a fent leírt módon 2017.05.22-ig.
Pl.: Békés megyében illetékes adóhivatal elérhetősége.
Személyesen:
Nemzeti Adó-és Vámhivatal 5600 Békéscsaba, Kinizsi u. 1.
Telefonszám: +36 (66) 996-100.
Postai úton:    
5601 Békéscsaba Pf.13-ra.
 
Köszönjük támogatásaikat!