Át-járás tábor

Egyesületünk az elmúlt 14 évben a különleges bánásmódú gyermekek segítségét tűzte zászlajára. Az elmúlt időszakban azonban ezt a kört a tagságunk kiegészítette a szociálisan rászoruló gyermekek körével is. Meglátásunk szerint a jóval népesebb csoport részben ugyanazokkal a beilleszkedési és integrációs problémákkal szembesül élete során, mint a speciális nevelési igényű gyermekek. A két gyermekcsoport egyre nagyobb hasonlóságot mutat.

Az általunk vélt legjobb megoldás a segítségadásra a nyár hasznos és tartalmas eltöltése. Ezért hoztuk létre a már kétszer megrendezett „Át-járás táborunkat”.

A tábor méltó helyszínéül a Gellény Birtokot választottuk. A 4,5 hektáros területen kalandpark, mini kalandpark, mini golf, íjász- és point ball pálya is található. Szép szállásaik mellett halastó és rengeteg ligetes terület ad lehetőséget a közösségi programok lebonyolítására.

Egyszerre hatvan gyermeket tudunk elszállásolni, és ugyanennyi bejárós gyermek érezhette jól magát naponta. Heti turnusokban 5 napon keresztül így 120 gyermek élvezhette programjainkat, vendégszeretetünket. A negyedik hét végén tehát 480 gyermek vett részt záró rendezvényünkön.

Az „Át-járás Tábor” név azt szimbolizálja, hogy 4 járás 11 településéről érkeztek a lakóink. Ezt ebben az évben 5 járásra és 13 településre szeretnénk bővíteni. A gyermekeket a polgármesteri hivatalok szociális osztályai és a családsegítők saját tudásuk alapján delegálják.

A táborozók természetesen térítésmentesen élvezhetik a rengeteg szervezett kreatív, szórakoztató, és fejlesztő foglalkozásokat, a bemutatókat /tűzoltóság, rendőrség/ lovaglás és kocsizás és a Várfürdő szolgáltatásait. Magától értetődő az is, hogy a szállás és étkezés is térítésmentes.

A gyermekcsoportok 5-10 % speciális nevelési igényű. A gyermekek szórakozását, felügyeletét, ellátását és fejlesztését speciális sokirányú képzettségű szakemberek segítik. Fontos az is hogy a középiskolások és felsőoktatási intézmények tanulói önkéntes segítőkén vesznek részt táborunkban. A tavalyi évben a segítők közül sokan fogyatékkal élők voltak, így nagy tapasztalás az, hogy aki élete során igen sokszor segítségre szorul, most megélhette azt, hogy ő segíthet.

2017-ben július 03-tól, 5 héten keresztül láttunk szívesen közel 600 gyermeket a „III. Át-járás Táborban”.

Köszönjük, hogy támogatsz munkánkban!

 

Segítők jelentkezését várjuk!

Ha diák vagy és szívesen töltenéd közösségi szolgálatod velünk a táborban akkor jelentkezz bátran!

Ha felnőttként van lehetőséged és kedved segíteni a gyermekek táboroztatásában szintén várjuk jelentkezésed!

Ha segíteni akarsz nekünk a tábor lebonyolításában jelentkezz az alábbi űrlapon keresztül és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van a táborral kapcsolatban, akkor telefonálj vagy írj nekünk!

Projektfelelős: Furák István
Tel:+36704198022

Jelentkezz vagy írj nekünk az alábbi űrlapon keresztül!