Várfürdő futás 2017. május 13.

Immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre a Várfürdő futás és félmaraton Gyulán 2017. május 13-án szombaton.

IX. Várfürdő maraton plakátTöbb mint 1500-an álltak rajthoz a sporteseményen, ahol különböző távokban, állhattak rajthoz a sportolók. Idén új elemmel, az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából életre hívott Arany-maratonnal bővült a rendezvény, amiben is a költő szülőhelyéről, Nagyszalontáról indulhattak Gyulára. Maraton mellett az egyéni 21 kilométeres táv, a háromszor 7 kilométeres váltó, az egyéni 7 kilométer és a határtalan tekergés kerékpáros teljesítménytúra 42 kilométere közül választhatott a több száz segíteni akaró sportember. A program elején pedig hagyományosan megtartották a Prohászka Zsolt emlékfutást, amin ezúttal is több mint 400 gyermek vett részt.

A bevételeket idén is gyógyászati segédeszközök vásárlására fordítja egyesületünk. Elektromos mopedeket pedig szintén szeretnénk beszerezni, amelyek segítségével több fiatal lenne képes önálló életet élni. A bevételből egy halmozottan sérült gyermeknek vásároltunk számítógépet melyet a kisfiú a szemével, a monitorral irányít a költészet napján április 11-én el tudott mondani egy verset azáltal. Nem tud beszélni, de a gép az segített neki ebben. Ez nagyon neki, a családnak, a kisfiúnak és nekünk, hogy így teljesebb életet tud élni.

Az eseményről megjelent fotókat és cikkeket itt találhatóak:

Képek – IX. Várfürdő futás és félmartaton

Facebook – Várfürdő futás.

Beol cikk, Beol képekBehír, Minden ami sport

 

Szólj hozzá!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support