Adó 1%

Adóbevalláskor, az szja 1% felajánlásával úgy segíthet, hogy az Önnek semmibe sem kerül. Az szja 1+1% felajánlása, azaz az adó 1 százalék jótékony célú felajánlása nagyban segíti a gyermekek megmentését, a szociális segítő feladatok elláthatóságát.

Nyilatkozat letöltése

 

Adó 1 %

 
Az Ön adó 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint. Ilyen pár forintból több millió forint gyűlik össze minden évben.
Kérjük ezért, hogy töltse le az “EGYSZA” elnevezésű rendelkező nyilatkozatot, amelyet előre kitöltve adószámunkkal alább megtalál, vagy saját adatlapján tüntesse fel az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület adószámát.
Köszönjük, hogy adója 1%-ával is segíti a sérült gyermekeket!
Amennyiben Ön kíváncsi, hogy az adományok felhasználása miként történt meg, töltse le az éves gazdasági beszámolóinkat!
Az adó 1% az egyesület számára nagyon fontos, hisz minden olyan dolgot támogatunk, szponzorálunk, amit a bemutatkozónkban olvashatott. Segítségét ezúton is köszönjük!
Amikor az adóbevallás során rendelkezik a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásáról, gondoljon egyesületünk 2004 óta folyó, jótékony, segítő, támogató programjaira.

Tanácsok, hogy valóban ne ússzon el az 1 százalék!

Egyesületünk egyik küldetése, hogy segítsük a felelősségteljes döntések meghozatalát az adó 1 százalékának odaítélésével kapcsolatban.

 
  • Saját tapasztalat alapján döntsön.
  • Ha nincs személyes tapasztalata olyan szervezetet válasszon, akik a nap 24 órájában látható, kézzel fogható, valós tevékenységet végeznek.
  • Fordítson figyelmet a szervezetek átláthatóságára. Ha az adott szervezet gazdálkodásáról nem talál információkat, érdemes tovább tájékozódni.
  • Tájékozódjon- keressen rá a civil szervezet nevére az interneten.
  • Nézze meg kik állnak az alapítvány mögött (vezetőség, dolgozók).
  • Pontosság! Mivel rengeteg hasonló nevű alapítvány létezik, fontos a szervezet pontos neve, adószáma.
  • Tartsa a határidőket, az adó 1% felajánlásának legutolsó határideje  május 20.
  • A rendelkező nyilatkozat hiányos vagy hibás kitöltése miatt az adó 1 % felajánlások jelentős hányadát nem fogadja el az adóhatóság. Fontos, hogy az útmutatásnak megfelelően töltse ki a rendelkező nyilatkozatot, figyeljen a címzésre.

Hogyan rendelkezhet az adó 1%-ról?

Válassza ki, hogy melyik feltétel érvényes Önre.

 Ha Ön egyéni vállalkozó:
Február 25-ig adhatja le adóbevallását (a 1553-as bevallási nyomtatványt), vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat.
Ha Ön önadózó:
Adóbevallását (a 1553-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat, május 20-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton).
Ha a munkáltatója készíti el az Ön adóbevallását:
Nyomtassa ki az EGYSZA lapot, majd töltse ki. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.)
Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról:
Nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz május 20-ig.
Ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását:
Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki az EGYSZA lapot és adóbevallásával együtt küldje vissza.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support