Vállalkozóknak és egyéb gazdálkodó szervezetek

Továbbá, vállalkozóknak, és egyéb gazdálkodó szervezeteknek lehetőséget biztosítunk a 1996. évi LXXXI. 4§ /A, 7§/Z, a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény alapján, százalékosan felajánlható összegek átutalására, melyről természetesen kérésre igazolást állítunk ki, amit az adóhatóság elfogad, így a könyvelésbe a továbbiakban becsatolható.

 A fenti törvény alapján, és mértékben minden gazdálkodó szervezetnek lehetőssége van a törvényben leírt módon adományozni, támogatni kiemelten közhasznú szervezeteket.

Ezt, bevallás előtt jeleznie kell a könyvelőjének, hogy Ő szeretne ezzel a jogával, lehetőségével élni.

A könyvelőnek, a fenti törvény mellett meg kell adni az ügyintézéshez szükséges adományt fogadó egyesület, szervezet adatait.

www.serultgyermekekert.hu

Szervezetünk neve: Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület

Szervezetünk székhelye: 5700 Gyula, Fehér-körös u. 21.

Megyei nyilvántartási szám: 2326/2004

Határozat száma: 60027/2004.3

Alapítás: 2004. 04. 16.

Adószám: 18388587-1-04

Bankszámlaszám: K&H Bank Zrt. – 10402623-26257611-00000000

Egyesületünk elnöke: Felföldi Sándor +36/70-3352043, osszefogas.serultgyermekert@gmail.com

 

Majd, a könyvelő a törvény és a gazdálkodó szervezet vezetője, igazgatója, stb. által megengedett, jóváhagyott összeget megállapítja, és az arra jogosult személy (ügyvezető, gazdasági vezető stb.) beutalja az egyesület számlájára.

A tranzakciót követően, jelzi az egyesület elnöke számára, hogy Ő élt ezzel a lehetősséggel és a megadott számlaszámra beutalta a/az ….Ft mértékű támogatást, adományt, és szeretné kérni erről az igazolást.

Az egyesület elnöke, az összeg beérkezését követően kiállítja a megfelelő igazolást, és visszajuttatja az támogató, adományozó gazdálkodó szervezet részére, aki csatolja a könyvelésbe, majd továbbítja az adóhatóság felé.

 

Minden egyes gazdálkodó szervezet részére a pontos törvényben előírt lehetőség mértéke a saját könyvelőjük, gazdasági vezetőjük segítsége szükséges.

Köszönjük!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support