Jótékonysági bálon értékelte az évet az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület

Jótékonysági bált rendezett az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület február 10-én a Vigadóban. Az eseményen Felföldi Sándor elnök beszélt az elmúlt esztendő eredményeiről és a jövő év terveiről.

Jótékonysági bál 2018
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Jótékonysági bálon gyűltek össze a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület tagjai és támogatói, hogy közösen ünnepeljék meg az elmúlt év sikereit. Az esemény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki üzenetben köszöntötte a megjelenteket.

A rendezvényen Felföldi Sándor, az egyesület elnöke ismertette a szervezet 2017-es tevékenységét. Beszámolójából kiderült, hogy tavaly az adózók által felajánlott egy százalékokból 1 millió 270 ezer forint bevétele volt az egyesületnek. 

Jótékonysági bál 2018
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A vendégek az értékelésből részletesen megismerhették a bevételek elosztását is. Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület többek között Gitye Leila és Bódi Dorka gyógykezelését segítette, Tordai Ferenc életét egy elektromos kerekes székkel tette könnyebbé, speciális kerékpárokat vásárolt, valamint hetven számítógépet osztott szét a rászorulók között. A gyulai civil szervezet 2 millió 353 ezer forinttal járult hozzá a koraszülött mentőautó megvásárlásához.

Felföldi Sándor elmondta, hogy közös erővel sikerült egy olyan számítógépet átadniuk az egyik sérült fiatalnak, amelynek segítségével fel tudta olvasni édesanyjának első versét.

Jótékonysági bál 2018
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az elnök a 2018-as év terveiről is beszélt a jelenlévőknek. Mint ismertette, a Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény fő támogatójaként az Oriflame Cosmetics csatlakozott az összefogáshoz. Felföldi Sándor két díjat ajánlott a megjelentek figyelmébe, hiszen a civil szervezet Esélyteremtésért kitüntetést elismerést érdemelt ki munkájával, és az Olimpiai Ötpróba kiemelt partnere lett. Mint azt Felföldi Sándor elmondta, mindkét elismerés az egyesület tagjainak, támogatóinak és segítőinek köszönhető.

– Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület egy olyan életképes közösség, amelyben az emberek felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások megsegítésére. Bizakodást és reményt próbálunk adni mindazoknak, akik rászorulnak. Az a vágy hajt bennünket, hogy mindenkit elindítsunk a saját útján.

Az esten a Tampet Ördögök táncbemutatója és az Antovszki Band szórakoztatta a vendégeket.

Forrás: Gyulai Hírlap

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support