Egyesületünk az elmúlt 14 évben a különleges bánásmódú gyermekek segítségét tűzte zászlajára. Az elmúlt időszakban azonban ezt a kört a tagságunk kiegészítette a szociálisan rászoruló gyermekek körével is. Meglátásunk szerint a jóval népesebb csoport részben ugyanazokkal a beilleszkedési és integrációs problémákkal szembesül élete során, mint a speciális nevelési igényű gyermekek. A két gyermekcsoport egyre nagyobb hasonlóságot mutat.

Az általunk vélt legjobb megoldás a segítségadásra a nyár hasznos és tartalmas eltöltése. Ezért hoztuk létre a már kétszer megrendezett „Át-járás táborunkat”.

A tábor méltó helyszínéül a Gellény Birtokot választottuk. A 4,5 hektáros területen kalandpark, mini kalandpark, mini golf, íjász- és point ball pálya is található. Szép szállásaik mellett halastó és rengeteg ligetes terület ad lehetőséget a közösségi programok lebonyolítására.

Egyszerre hatvan gyermeket tudunk elszállásolni, és ugyanennyi bejárós gyermek érezhette jól magát naponta. Heti turnusokban 5 napon keresztül így 120 gyermek élvezhette programjainkat, vendégszeretetünket. A negyedik hét végén tehát 480 gyermek vett részt záró rendezvényünkön.

Az „Át-járás Tábor” név azt szimbolizálja, hogy 4 járás 11 településéről érkeztek a lakóink. Ezt ebben az évben 5 járásra és 13 településre szeretnénk bővíteni. A gyermekeket a polgármesteri hivatalok szociális osztályai és a családsegítők saját tudásuk alapján delegálják.

A táborozók természetesen térítésmentesen élvezhetik a rengeteg szervezett kreatív, szórakoztató, és fejlesztő foglalkozásokat, a bemutatókat /tűzoltóság, rendőrség/ lovaglás és kocsizás és a Várfürdő szolgáltatásait. Magától értetődő az is, hogy a szállás és étkezés is térítésmentes.

A gyermekcsoportok 5-10 % speciális nevelési igényű. A gyermekek szórakozását, felügyeletét, ellátását és fejlesztését speciális sokirányú képzettségű szakemberek segítik. Fontos az is hogy a középiskolások és felsőoktatási intézmények tanulói önkéntes segítőkén vesznek részt táborunkban. A tavalyi évben a segítők közül sokan fogyatékkal élők voltak, így nagy tapasztalás az, hogy aki élete során igen sokszor segítségre szorul, most megélhette azt, hogy ő segíthet.

2017-ben július 03-tól, 5 héten keresztül láttunk szívesen közel 600 gyermeket a „III. Át-járás Táborban”.

Köszönjük, hogy támogatsz munkánkban!

 

Segítők jelentkezését várjuk!

Ha diák vagy és szívesen töltenéd közösségi szolgálatod velünk a táborban akkor jelentkezz bátran!

Ha felnőttként van lehetőséged és kedved segíteni a gyermekek táboroztatásában szintén várjuk jelentkezésed!

Ha segíteni akarsz nekünk a tábor lebonyolításában jelentkezz az alábbi űrlapon keresztül és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van a táborral kapcsolatban, akkor telefonálj vagy írj nekünk!

Projektfelelős: Furák István
Tel:+36704198022

Jelentkezz vagy írj nekünk az alábbi űrlapon keresztül!
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support