Rólunk

Az „Összefogás a Sérült Gyermekekért!” közhasznú egyesületünket 2004-ben hoztuk létre és jegyeztettük be a Békés Megyei Bíróságon.

Minden alapító tag érintve van a gyermekeink mássága által. Megalakulásunkkor elhatároztuk, hogy segítjük a hasonló problémákkal küzdő szülőket és gyerekeiket.

Elmúlt évek tevékenysége során már jogosulttá váltunk az adózók által felajánlott 1 %-ra is.

Működésünket az előbb említett összegből, a tagdíjakból, a minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági bálunkból és legfőképp a kilenc évvel ezelőtt elkezdett jótékonysági sportrendezvényeink bevételeiből fedezzük. (Várfürdő félmaraton, Pocakos triatlon, Halloween-futás)

Elsődleges célkitűzéseink szerint rehabilitációs eszközbeszerzésekben,gyógyászati segédeszközök megvásárlásában segítünk az érintett szülőknek, illetve a társadalombiztosítás által nem támogatott gyógykezeléseket,műtéteket finanszírozunk. Segítjük és szervezzük a célcsoport és a tagjaink rendszeres sportolását, versenyzését, lehetőség szerint külföldi ösztöndíjait. (Bíró Bernadett kijutott a 2015.-ben Los Angelesben megrendezésre kerülő speciális olimpiára s ott harmadik helyezést ért el!)

Tevékenységünk során kerekesszékekkel, speciális ágyakkal, gyógyszerekkel és étrend-kiegészítőkkel látjuk el nem csak tagjainkat, hanem a hozzánk forduló, sérült gyermekeket nevelő családokat és fiatalokat egyaránt.

Ezen felül a futóverseny bevételeiből támogatjuk a Békés Megyei Szociális Módszertani és Rehabilitációs Központ lakóit is. A halmozottan és súlyosan sérült gyermekek, fiatalok mozgásos örömszerzésének eszközbeszerzését évente több százezer forintal tudjuk segíteni.

Minden évben fellépnek a versenyünket követő műsorban és próbáljuk Nekik legalább ezt a pár órát ünneppé tenni és középpontba helyezni Őket!

Sokan itt találkoztak először sérült gyerekekkel!

Elértük azt az évek során, hogy nem sajnálattal tekintenek a sérült gyermekeinkre, felnőttekre hanem bizony felnéznek rájuk! Felnéznek akaratukra és kitartásukra!

Itt próbáljuk megteremteni a sérült és egészséges embereknek az együtt sportolási lehetőséget.

Az idei évben már közel 1500 versenyző teljesítette a különböző távokat, rendezvényünk nemzetközivé vált és a kerekesszékes, siket, látássérült versenyzők mellett már szervátültetett versenyzők is teljesítették versenyszámainkat.

Betétversenyekkel is színesítjük a napi programot. (Vár-tó körüli ingyenes gyerek futóverseny, „Kicsik nagy olimpiája” óvodások sorversenye a szülők bevonásával).

Egész napos programjaink alatt bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a Vár előtti területen amatőr,profi, sérült és egészséges előadóknak.

Az egészséges életmód, a sport szocializációs szerepe és a mozgásos örömszerzés mellett így valósulhat meg a fogyatékkal élő emberek teljes integrációja, inklúziója.

Egy-két kiragadott példa, hogy konkrétan kinek miben segítettünk az elmúlt évben: Oszlovics Orsolya kínai gyógykezelése, Turbucz Bence lengyelországi rehabilitációja, Felföldi Kata soproni RTMS kezelése, Mezei Márti amerikai műtéte, Harnat Imre jobb kézprotézisének önrészét fizettük, Turbucz Bence belgrádi szem műtétét támogattuk, Skorka Anita járást segítő készülékének önrészét vállalta magára egyesületünk,sportszereket és gyógyászati segédeszközöket vásároltunk a Békés Megyei Szociális Módszertani és Rehabilitációs Intézet bentlakásos tanulói részére végül, de nem utolsósorban a Gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházzal közösen szereztünk be egy 6.5 millió Ft értékű életmentő készüléket az oxigén hiányban született gyerekek részére mely kelet-magyarországon megteremtette a lehetőséget, hogy az így született gyermekek jobb eséllyel induljanak el az életben, csökkenteni tudják a károsodás mértékét!

2015-ös évben már más területre is kiterjesztettük tevékenységünk.

Békés megye 4 járásának,11 településéről, 400 gyermeknek szereztünk „ezer” élményt egy bentlakásos nyári tábor keretében ahol sérült és hátrányos helyzetű gyermekeket együtt nyaralhattak. A „ II. Át-Járás” tábor remélhetően hagyományteremtő rendezvénnyé válik. 2016-ban az ingyenes és programokkal teli táborunkban ismét 480 gyermek érezhette jól magát négy héten keresztül. A gyermekek több mint 10%-a fogyatékkal élő általános iskolás. Az önkéntes segítők nagy többsége szintén mozgáskorlátozott fiatal, kik megtapasztalhatták milyen ha ők segíthetnek másokon.

Nyári táboroztatásunkat egy őszi tábor követte, ahol az egyesület tagjai ismét egy új dologgal próbálkoztak, s valósították meg: ez pedig a határon „átnyúló” kapcsolat kiépítése, melyben óriási segítséget nyújtott a Romániában bejegyzett „Áldás népesség” társaság.

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

Tisztelettel: Felföldi Sándor

(Egyesület elnöke)

Elérhetőségem: osszefogas.serultgyermekert@gmail.com

Telefon: +36/70-3352043

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support