Oriflame futás X. Fuss a sérült gyermekekért

Gyula 2018. 05.05.

Jótékonysági futóverseny

és

Határtalan ARANY-tekergés kerékpáros teljesítménytúra

Időpont: 2018. május. 05. Gyula, 12.00 óra
A verseny rendezője:
Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület
A verseny védnöke: Gyula város Polgármestere

Rendezvény támogatója: 

Jótékonysági futás távok:

 • maraton 42 km
 • egyéni félmaraton 21 km
 • félmaraton váltóban ( 3 db 7 km kör Gyula belvárosában )
 • maraton párban ( váltás a sarkadi Polgármesteri Hivatal előtt)
 • egyéni 14 km
 • egyéni 7 km

Versenyközpont: Gyulai Vár előtt felállított sátorban
Rajt és cél: Vár előtti terület

Rendezvényünk az Olimpiai Ötpróba rendezvénysorozat része!

Félmaraton és maraton futás útvonal:

Csapatban futók váltása:

A váltóban futó csapattagok a váltást a Várfürdő téli főbejárata előtt a váltózónában hajtják végre.

Maraton párban kategória váltása a sarkadi Polgármesteri Hivatal előtt.

Jótékonysági futás rajt:

A félmaraton és a váltófutás résztvevőinek tervezett rajtja 11.00 óra Vár előtti terület.
“Arany-Maraton” tervezett rajtja 10.00 Nagyszalonta (magyar idő szerint 9.00).
A rajt helyszínére Nagyszalontára szervezetten, buszokkal kerülnek kiszállításra a versenyzők.
A buszok a rajt helyszínére 7.30-kor indulnak.

Szintidő:

 • 3 óra nettó idő (félmaraton)
 • 6 óra nettó a (maraton)

Öltöző , ruhatár:

 • A vár előtt felállított sátrakban.
 • Nagyszalontán a rajt mellett felállított sátrakban. (Átöltözés után a ruházatot buszokkal visszaszállítjuk a cél területére a Gyulai vár előtt felállított sátorba.)

Frissítés:

 • 3,5 km-erenként /víz ,gyümölcs ,szőlőcukor/
 • 5 km-erenként /víz ,gyümölcs ,szőlőcukor/
 • egyéni frissítők kihelyezésére nincs lehetőség
 • Zerinden csak víz!

Díjazás:

 • 7 km: 1-3. helyezett férfi és nő
 • félmaraton: 1-3. helyezett férfi és nő
 • váltófutás: 1-3. helyezett váltócsapat
 • maraton: 1-3. helyezett férfi és nő
 • maraton párban: 1-3. helyezett csapat
 • A sérült ill. kerekesszékes versenyzők egyéni díjazásban részesülnek!
 • A vegyes csapatok a maraton és maraton párban kategóriákban, a férfi maratonban kerülnek díjazásra.

Egyéni nevezési díjak:

Egyéni 7 km:
2017. 12. 31-ig: 4000 Ft
2018. 04. 15-ig: 5000 Ft
Helyszínen: 6000 Ft

Egyéni 14 km:
2017. 12. 31-ig: 4500 Ft
2018. 04. 15-ig: 5500 Ft
Helyszínen: 6500 Ft

Egyéni 21 km:
2017.12. 31-ig: 5000 Ft
2018. 04. 15-ig: 6000 Ft
Helyszínen: 7000 Ft

Csapat nevezési díjak:

Csapat 21 km:
2017. 12. 31.-ig: 6000 Ft
2018. 04. 15.-ig: 10.000 Ft
Helyszínen: 14.000 Ft

Egyéni 42 km:
2017.12. 31-ig: 6000 Ft
2018. 04. 15-ig: 7000 Ft
Helyszínen: 8000 Ft

Csapat 42 km:
2017.12. 31-ig: 14 000 Ft
2018. 04. 15-ig: 16 000 Ft
Helyszínen: 18 000 Ft

Nevezésed leadhatod ezen a linken! 

Akciós nevezéseket csak a határidőkig beérkezett részvételi díjak esetén fogadjuk el!!

A versenyeken a sérült ill. kerekesszékes versenyzők, a görkorisok és a Nordic Walking/ Északi gyaloglás/-osok térítésmentesen vehetnek részt!
A kísérő futórendezvényeken a részvétel szintén ingyenes! / Vár-tó körüli futás különböző korosztályoknak/

A versenyen minden felkészült futó és kerekes székes saját felelősségére állhat rajthoz, amennyiben elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket. A kerekes székes versenyzők a rajt előtt 1 perc-el rajtolnak!
Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja. Az egyéni versenyben csak a 12 évesek vagy annál idősebbek indulhatnak.

Fontos! A maratoni távot teljesítők illetve a kerékpáros teljesítmény túrát választók személyi igazolványt ill. útlevelet hozzanak magukkal ugyanis átlépik a határt!

Maratonra nevezőknek:
A versenyzőket szervezetten, buszokkal fogjuk kiszállítani Nagyszalontára a rajt helyszínére.
Előző nap megtörténik az okmányok ellenőrzése a gyulai Vár előtt felállított sátorban, a rendezvény alatt a rajtszámok alapján történik a versenyzők azonosítása a határon való átkeléskor!.

Nevezési díj tartalmazza:

 • chipes időmérés
 • frissítés
 • orvosi szolgálat
 • az első 500 nevezőnek egyedileg emblémázott póló
 • zárt és biztosított útvonal
 • zenészek az útvonalon
 • egyedileg emblémázott érem (csak a 42km és a 21 km-en)

A versenyt sikeresen teljesítők / 7km és 21 km, 42km / a Várfürdő szolgáltatásait térítésmentesen igénybe vehetik!

Rajtszám és póló átvétel:

 • 2018. május 04.-én 14.00-20.00-ig
 • 2018. május 05.-én 07.00-10.30-ig

A nevezési díj befizetésével a résztvevők hozzájárulnak a róluk készült hang és képanyag, elektronikus és nyomtatott médiában való megjelenéséhez

2018. évi futás útvonala: (7 km, 21 km, váltó):

Várfürdő futás útvonalRajt a Várkert utcában – Várkert utca végén
balra rákanyarodunk a Kossuth Lajos utcára- körforgalmat elhagyva folytatjuk futásunk a Városház utca irányába- balra befutunk a Városház utcába- Világórát elérve futunk tovább a Hétvezér utcán- Hétvezér utca végén jobbra fordulunk s elfutunk a gesztenye fák alatt a Béke sugárúton a Budrió Abc-ig – Budrió ABC előtt kialakított fordítónál megfordulunk s a Béke sugárúton visszafutunk s elérjük a Kossuth-téren kialakított körforgalmat ahol jobbra fordulunk a Dr. Adler Ignác utcára- Dr Adler Ignác utcán végigfutva elérjük a Bartók Béla utcát- Bartók Béla utcán balra fordulva futunk tovább – Gyulai Hivatásos Tűzoltóság épületét elhagyva balra fordulunk a Vértanúk útjára- Kossuth téri körforgalmon áthaladva folytatjuk futásunk a Karácsonyi János utcán- elfutunk a Centrum-patika frissítő pontja előtt a Szt. László utcán elfordulunk balra s elfutunk a Bethlen Gábor utcáig ahol jobbra fordulunk- Covasna városától kapott Székely kapun átfutva megérkezünk a Csiga-kertbe- Csiga kereten átfutva keresztezzük a Csiga utcát s megérkezünk a Mátyás király utcába ahol balra fordulva folytatjuk futásunk a Diófa utcáig résztvevői balra kanyarodva futnak tovább a Híd utcán át a gyönyörűen felújított Gyulai Várfürdő hátsó bejáratáig- átfutunk a Gyulai Várfürdő gyönyörű, ősfákkal büszkélkedő területén s balra kikanyarodva folytatjuk futásunk az Akácos úton a Tiborc utcáig- Tiborc utcán balra kanyarodva elérjük a Várkert utcát- Várkert utcán tovább futva elérjük a Vár előtti területen kialakított Rajt/Cél zónát!

„Határtalan – Arany maraton”

Arany János születésének 201. évfordulója emlékére

„ Fuss a Sérült Gyermekekért!”

2018.évi maraton útvonala:

Rajt a romániai Salonta (Nagyszalonta) település Arany János szobor elől- elfutunk Erdély legnagyobb Református temploma előtt, s elérjük a Fő utcát (Republicii)ahol a Városháza előtt jobbra kanyarodunk- elfutunk a körforgalomig ahol elhaladunk a Csonka–torony előtt- a körforgalom 3. kijáratán elhagyjuk a körforgalmat s folytatjuk futásunk fő utcán (Republicii) elhaladunk a Katolikus templom mellett majd elérve az aradi úti elágazást elhaladva a Hajdúk emlékműve előtt egészen az egykori “Arany János” Főgimnázium épületéig, ahol balra fordulva rátérünk a kerékpár útra folytatva az utat a Fendinánd király és Avram Iancu utcán elhaladva a Mária park” előtt egészen a sarkadi útig, majd a Salonta (Nagyszalonta ) települést jelző táblát elhagyva folytatjuk futásunk a kerékpár úton- Sarkad városán keresztül- Sarkad helyiség jelző táblát elhagyva folytatjuk futásunk a kerékpár úton a Fekete Körös hídjáig- Fekete –Körös hídján áthaladva közúton folytatjuk futásunk a Fehér-Körös hídjáig- Fehér-Körös hídján áthaladva ismét kerékpár úton folytatjuk versenyünket-Sarkadi úttal párhuzamosan futva elérjük a Csókos utat ahol jobbra kanyarodunk – Csókos út után elérjük a Madách utcát ahol tovább egyenesen folytatjuk futásunk- Madách utca után tovább, egyenesen folytatjuk futásunk a Béke sugárútig ahol balra fordulunk- Béke sugárúton csatlakozunk a félmaratoni és 7 km-ert teljesítő futóink útvonalához a Béke sugárúton elfutunk a Kossuth térig-a Kossuth-téren kialakított körforgalomnál jobbra fordulunk a Dr. Adler Ignác utcára– Dr. Adler Ignác utcán végigfutva elérjük a Bartók Béla utcát– Bartók Béla utcán balra fordulva futunk tovább- Gyulai Hivatásos Tűzoltóságépületét elhagyva balra fordulunk a Vértanúk útjára– Kossuth téri körforgalmon áthaladva folytatjuk futásunk a Karácsonyi János utcán– elfutunk a Centrum-patika frissítő pontja előtt a Szt. László utcán elfordulunk balra s elfutunk a Bethlen Gábor utcáig ahol jobbra fordulunk- Covasna városától kapott Székely kapun átfutva megérkezünk a Csiga-kertbe– Csiga kerten átfutva keresztezzük a Csiga utcát s megérkezünk a Mátyás király utcába ahol balra fordulva folytatjuk futásunk a Diófa utcáig – a résztvevők balra kanyarodva futnak tovább a Híd utcán át az Akácos úton a Tiborc utcáig– Tiborc utcán balra kanyarodva elérjük a Várkert utcát– Várkert utcán tovább futva elérjük a Vár előtti területen kialakított Rajt/Cél zónát!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support