Jótékonysági bál 2018. február 10. összefoglaló

Jótékonysági bálon értékelte az évet az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület

Jótékonysági bált rendezett az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület február 10-én a Vigadóban. Az eseményen Felföldi Sándor elnök beszélt az elmúlt esztendő eredményeiről és a jövő év terveiről.

Jótékonysági bál 2018
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Jótékonysági bálon gyűltek össze a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület tagjai és támogatói, hogy közösen ünnepeljék meg az elmúlt év sikereit. Az esemény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki üzenetben köszöntötte a megjelenteket.

A rendezvényen Felföldi Sándor, az egyesület elnöke ismertette a szervezet 2017-es tevékenységét. Beszámolójából kiderült, hogy tavaly az adózók által felajánlott egy százalékokból 1 millió 270 ezer forint bevétele volt az egyesületnek. 

Jótékonysági bál 2018
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A vendégek az értékelésből részletesen megismerhették a bevételek elosztását is. Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület többek között Gitye Leila és Bódi Dorka gyógykezelését segítette, Tordai Ferenc életét egy elektromos kerekes székkel tette könnyebbé, speciális kerékpárokat vásárolt, valamint hetven számítógépet osztott szét a rászorulók között. A gyulai civil szervezet 2 millió 353 ezer forinttal járult hozzá a koraszülött mentőautó megvásárlásához.

Felföldi Sándor elmondta, hogy közös erővel sikerült egy olyan számítógépet átadniuk az egyik sérült fiatalnak, amelynek segítségével fel tudta olvasni édesanyjának első versét.

Jótékonysági bál 2018
Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az elnök a 2018-as év terveiről is beszélt a jelenlévőknek. Mint ismertette, a Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény fő támogatójaként az Oriflame Cosmetics csatlakozott az összefogáshoz. Felföldi Sándor két díjat ajánlott a megjelentek figyelmébe, hiszen a civil szervezet Esélyteremtésért kitüntetést elismerést érdemelt ki munkájával, és az Olimpiai Ötpróba kiemelt partnere lett. Mint azt Felföldi Sándor elmondta, mindkét elismerés az egyesület tagjainak, támogatóinak és segítőinek köszönhető.

– Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesület egy olyan életképes közösség, amelyben az emberek felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások megsegítésére. Bizakodást és reményt próbálunk adni mindazoknak, akik rászorulnak. Az a vágy hajt bennünket, hogy mindenkit elindítsunk a saját útján.

Az esten a Tampet Ördögök táncbemutatója és az Antovszki Band szórakoztatta a vendégeket.

Forrás: Gyulai Hírlap

Szólj hozzá!